Tips til å spise mer frukt

Helsemyndighetenes anbefalte daglige inntak av frukt og grønt er på fem porsjoner hver dag. Dersom du har fulgt de gode rådene vi beskrev om hvordan du kan øke inntaket av grønnsaker, så er det ikke så mye frukt som skal til for å nå de anbefalte målene. Husk bare på at frukt inneholder fruktsukker, og at minst 3 av de 5 om dagen derfor bør være grønnsaker. Følger du også disse rådene, for å få i deg og barna mer frukt, så kan du ønske velkommen til et sunnere og mer energirikt liv. Dessuten forebygger du en rekke sykdommer som kreft, diabetes, hjerte- og karsykdommer, søvnproblemer og depresjoner.

Sørg alltid for en god tilgjengelighet:

Også når det kommer til frukt, så er tilgjengeligheten det viktigste rådet. Økt tilgang gir økt sjanse for å ta sunnere valg. Ha alltid fersk frukt stående framme på kjøkkenbenken, og kutt frukt i biter til de minste barna.

Gode vaner starter tidlig:

Jo yngre barna er når de lærer de gode vanene, jo større sjanse er det for at de vil ta de med seg inn i sine egne voksenliv. La barna få bli kjent med former, farger, lukter og smaker, og utforsk eksotiske sorter sammen med dem. La barna få velge ut én ny sort hver uke, og oppdag nye smaksopplevelser sammen.

Forleng friskheten:

Klemmer du over noen dråper med lime, så vil frukten holde seg frisk enda lengre. Husk å holde den adskilt fra løken, da løk fremskynder modningsprosessen, og frukten blir raskere brun. Sørg alltid for at du har klipsposer og lufttette bokser tilgjengelig. Da legger du til rette for at hele familien får tilgang på frisk frukt gjennom hele dagen, enten de har med seg matpakke på jobb, skole eller i barnehagen.

Fruktige desserter:

La barna få dessert i matpakken sin, hver dag! Søte fruktsmaker er en perfekt og energirik avslutning på lunsjmåltidet, og vil gi barna den ekstra energien de trenger for å holde ut hele dagen på skolen eller i barnehagen. Vær bevisst, og snakk med barna om den fristende fruktdesserten som ligger i matboksen. Da vil barna glede seg til å sette tennene i de fristende smakene som skjuler seg i maten.

Smoothies er alltid populært

Lettvint, kjempegodt og et supert alternativ. Kutt opp frukt og bær, bland i litt yoghurt og juice og kjør det i en blender. Det finnes et hav av oppskrifter å velge mellom, og dette er dessuten en aktivitet som barna vil elske å være med på selv. Men igjen – husk at både frukt og juice inneholder en del sukker, så et glass om dagen holder. Start dagen med en energirik og smakfull smoothie!

Frukt kan også grilles:

La barna få grille sine egne frukt- og grønnsaksspyd når dere koser dere med grillmat. Kutt opp frukt og grønnsaker i passende biter, og la barna komponere sine egne spyd med de fargene og formene som frister mest. Dette blir garantert en hit blant de voksne også.

Privacy Policy