Ukesmeny

 

Å lage en ukesmeny er både smart, praktisk og veldig enkelt. Du vil ganske raskt merke en positiv effekt, både på bankkontoen og på kostholdet ditt. Vi gir deg noen gode råd du kan ha med deg i bakhodet når du skal sette opp menyer for hver uke. Disse prinsippene egner seg like godt for dere som bor i kollektiv som for familier og enslige.

Gjør det til en felles aktivitet:

Er dere flere familiemedlemmer, så er dette en fin aktivitet dere kan gjøre sammen. Da bidrar alle sammen, og alle kan komme med sine innspill. Velg dere en fast dag, for eksempel søndager, og sette opp menyer fra mandag til mandag. Avtal på forhånd hvem som skal ha ansvar for de ulike dagene, så fordeler dere oppgaver og unngår at en person alltid tar seg av matlagingen. En jevnere fordeling skaper mer tilfredse familiemedlemmer, og det gir god grobunn for et godt samhold.

Planlegg handleturene:

Når dere også setter opp menyen fra mandag til mandag, så slipper dere å stresse med å handle rett etter jobb når mandagen kommer. Spis dere gode og mette før dere drar og handler ingrediensene til neste ukes meny. Det viser seg at å handle på tom mage og lavt blodsukker fører til unødvendige innkjøp, usunne valg og konsekvenser for lommeboka. Vær smart og planlegg.

Videre må dere se på hvilke varer dere kan handle inn på dagen for hovedhandling, hvilke varer dere må vente med til det nærmer seg den dagen dere skal bruke matvarene samt hvilke varer dere må supplere med utover uken.

Sett opp en smart meny:

En smart meny betyr for eksempel en meny der dere bruker middagsrester fra de foregående dagene i en av rettene. Det betyr også å planlegge middagene ut fra hvilke ingredienser dere skal bruke, og hvilke ingredienser dere kommer til å få litt for mye av. Dette er spesielt lønnsomt for deg som er enslig eller dersom dere bare er to. De fleste pakninger med matvarer i dag er beregnet for flere porsjoner, og da lønner det seg å planlegge to eller tre ulike retter med de samme råvarene.

Prøv matkasser i en periode:

Matkasser er blitt et populært alternativ, og brukes av mange enslige og familier i kortere og lengre perioder. Det finnes et stort utvalg av ulike typer å velge mellom, både for de med allergier og de som ikke spiser kjøtt. Spesielt for deg eller dere som er én eller to i husholdningen. Sannsynligvis vil det være nok å bestille matkasser for 4-5 dager i uken, for så å lage restemat av restene som garantert blir igjen de andre dagene. Er dere smarte så benytter dere dere av ulike velkomsttilbud der dere får rabatterte kasser i en begrenset periode. Dere slipper dessuten stresset med å storhandle på butikk. Det finnes til og med egne kasser med bare frukt og grønt, eller kasser med meieriprodukter.

Bestill matvarene på nett:

I dag er verden blitt så teknologisk at dere trenger ikke å gå på butikken for å handle inn til ukens meny. Det finnes et greit utvalg av tjenesteleverandører på nett, der du handler i den nettbaserte butikken og får varene levert hjem på døren til avtalte tidspunkt. Sjekk priser, avgifter på leveranse og tilgjengelige områder. Det kan hende det er en god del å spare!

Privacy Policy