Oumph! (kjøttalternativ)

 

Vurderer du et litt sunnere kosthold med mindre kjøtt? Oumph! er et veldig godt alternativ, og det beste er kanskje det at både konsistensen og smaken kan minne om kjøtt. Bytt ut noen av dine kjøttmåltider med Oumph!, og bidra til en bedre verden med større bærekraft og mindre klimapåvirkning. Den menneskelige kjøttproduksjonen er som kjent en av de verste og største globale miljøtruslene som finnes.

Hva er Oumph!?

Som så mange av de gode vegetarproduktene, så er også Oumph! et produkt av soya. Det er en deig som er laget av vann og proteinkonsentrat fra soyabønner, som deretter blir behandlet med varme og trykk. Gjennom denne behandlingen skapes det en fiberaktig struktur som minner om kyllingkjøtt. Det er et veldig populært produkt i de andre skandinaviske landene, og mang en mistenksom førstegangssmaker har klødd seg i hodet og undret seg over om de har fått servert kylling heller enn vegetarmat.

 

For deg som er opptatt av ren og naturlig mat, skal du vite at alle krydderne som benyttes til å lage Oumph! er økologiske, og soyabønnnen er GMO-fri. Dette er et rent vegansk produkt. Soyaproteiner er dessuten en god kilde på både jern og folat, samt fiber og proteiner.

Så hva kan jeg bruke Oumph! til?

Du kan bruke dette supre produktet til alt det du bruker vanlige kjøttprodukter til. Det kan marineres, grilles, kokes, stekes og friteres. Det er kun din egen kreativitet som setter grensene for bruksmulighetene til dette veganske produktet. Det finnes i dag flere ulike varianter til salgs i en rekke dagligvarebutikker, både naturell og varianter med tilsatte smaker og marinader.

La denne lille listen få trigge dine smaksløker:

  • Lasagne: Bland en pose med Oumph! sammen med løk og gulrot i en hurtigmikser, stek det litt i olje og tilsett resten av ingrediensene til sausen din. La sausen koke i omtrent 30 minutter. Lag lasagne på vanlig måte, enten du har en hjemmelaget oppskrift eller bruker ferdige pakker. Men vi anbefaler deg selvsagt å lage alt fra bunnen av selv.
  • Vårruller: Bruk en god håndfull med Oumph!, og del den i mindre biter. Bland sammen med de andre ingrediensene og krydderne du vil ha i vårrullene, og mariner i en marinade. Rull alt sammen inn i rispapir, og fritér vårrullene dine i varm olje.
  • Risotto: Bruk for eksempel Oumph! Kebab og et utvalg av grønnsaker og ost etter smak og lyst. Ønsker du et enda sunnere alternativ? Da bør du prøve å bytte ut risen med bokhvete.
  • Omeletter: Når du skal lage omelett, så er Oumph! Salty & Smoky et godt alternativ. Lag en blanding av Oumph!, sopp, løk, timian, spinat og andre ting du vil ha. Lag omeletten i en egen panne, og blandingen med Oumph! og de andre ingrediensene i en annen panne. Når alt er ferdig, legger du Oumph!-blandingen over omeletten!
  • Supper: Bruk Oumph! The Stripe neste gang du skal lage suppe. Den gjør seg utmerket godt som topping på mange ulike supper. Prøv deg fram og finn dine favoritter.
  • Pasta: Oumph! Salty & Smoky setter en god smak og er et godt valg når du skal lage pastaretter uten kjøtt. Stek Oumph! mens du koker pasta, og bland alt sammen med eventuell saus og ost. Du kommer til å bli overrasket over resultatet.
Privacy Policy